[noho_headings title=”HERFST IN DE VOGEZEN – GEMZEN EN LANDSCHAPPEN” heading_tag=”h2″ css=”.vc_custom_1442801504883{padding-bottom: 20px !important;padding-left: 40px !important;}”]

2 tem 6 NOVEMBER 2015 • NOG 5 PLAATSEN BESCHIKBAAR

Fotografeer gemzen en prachtige herfstlandschappen

In de unieke natuur van de Vogezen ga je op zoek naar de vele gemzen die hier leven en maak je tijd voor de prachtige landschappen. Je zal versteld staan van de sprookjesachtige, mistige ochtenden, prachtige riviertjes met leuke watervallen en schitterende herfstkleuren.

Theorie en praktijk gaan hand in hand. Basisbegrippen zoals diafragma en sluitertijd worden opgefrist. Ook technieken zoals rivierfotografie met lange sluitertijd, filters voor landschappen en nog veel meer komen aan bod. Overdag verken je de weide omgeving op zoek naar leuke riviertjes, bossen,… Wanneer het donker wordt, hebben we de tijd om de dag te overlopen aan de hand van de foto’s. Via tips en tricks hopen we de volgende dag nog betere beelden te maken en nieuwe technieken in de praktijk om te zetten.

Begeleiding

Deze fotografiereis wordt begeleid door natuurfotograaf Sam Mannaerts, die al jarenlange ervaring heeft in natuur- en reisfotografie. Sam bezocht de regio reeds verschillende malen en weet dus de beste plekjes zijn.

Accommodatie

Je logeert in een herberg vlak onder een van de hoogste toppen van de Vogezen. Een prachtig gelegen uitvalsbasis waar je ’s avonds telkens kan proeven van de plaatselijke keuken.


Dag 1: Aankomst en eerste verkenning

Rond 6u ’s morgens wordt je opgepikt aan het station Gent-Sint-Pieters. Na een zestal uur komen we al aan in het hartje van de Vogezen. We gaan al meteen op verkenning op zoek naar de mooie plaatsjes. Daarna is er wat tijd om je te installeren op de kamer en nuttigen we de eerste maaltijd. ’s Avonds bespreken we de komende dag.

Dag 2: Een eerste kennismaking met de gemzen

Vandaag gaan we vroeg uit de veren om, na een vlug ontbijt, een eerste keer op zoek te gaan naar de gemzen. Daarvoor wandelen we het wandelpad achter de chalet omhoog en moeten we goed uitkijken. De gemzen zitten soms op amper 50m van de chalet, maar kunnen ook goed verstopt zitten in de dichte begroeiing. Na deze vroege fotografiesessie rusten we even uit in de herberg, waarna we het dal inrijden om de plaatselijke bossen en riviertjes te ontdekken. Tussendoor genieten we van een welverdiende lunch (picknick of lunchpakket).

Wanneer de zon begint te zakken, zoeken we terug de hogere regionen op om een mooie zonsondergang of de gekende mistlandschappen te fotograferen. Daarna is het tijd om onszelf op te frissen en een stevig avondmaal te nuttig. We nemen ook nog even tijd om de foto’s van vandaag te bekijken en te bespreken.

Dag 3: Op zoek naar gemzen en de mooiste landschappen

Vandaag staan we wederom vroeg op om in de voormiddag op zoek te gaan naar de gemzen, het zijn nu eenmaal ochtenddieren. Met een beetje geluk kunnen we van op de top nog een mooie zonsopgang waarnemen en op de gevoelige plaat leggen. Het verdere verloop van de dag zal gelijkaardig verlopen. We zoeken sowieso de leukste en mooiste plaatsjes, maar er is altijd plaats voor eigen inbreng betreffende de te bezoeken locaties.

Dag 4: Nog meer gemzen en uitgestrekte landschappen

Ondertussen zijn we het al gewoon: we staan vroeg op om de gemzen te begroeten en te fotograferen. De namiddag staat terug in het teken van natuur- en landschapsfotografie. ’s Avonds overlopen we nog eens wat foto’s en nemen we de tijd om vragen te beantwoorden.

Dag 5: Laatste sessies en vertrek

Vandaag hebben we nog een laatste sessie met de ons ondertussen welbekende gemzen. Er is ook nog wat tijd om de laatste landschappen te fotograferen, voor we terug richting België vertrekken. 


Fotografie

Basisbegrippen zoals diafragma en sluitertijd gaan we opfrissen. Maar ook technieken zoals rivierfotografie met lange sluitertijd, filters voor landschappen en nog veel meer komen aan bod. Kortom een vijfdaagse onderdompeling in natuurfotografie. Beginnende fotografen kunnen zich verder ontwikkelen. Maar ook gevorderde fotografen kunnen zich helemaal uitleven tijdens deze 5-daagse.

Logies

We logeren in een herberg vlak onder een van de hoogste toppen van de Vogezen. De accommodatie is basis (twee- of meerpersoonskamers, gedeeld sanitair), maar meer dan degelijk. s’ Avonds kunnen we in deze prachtig gelegen uitvalsbasis genieten van de plaatselijke keuken.

Voor mijn fotoreizen werk ik samen met ZuiDERHuiS. Zuiderhuis biedt een uniek aanbod aan fotografiereizen aan. Deze reizen zijn veel meer dan zomaar fotografiereizen waarbij je naar enkele mooie plekjes wordt gebracht en verder aan je lot wordt overgelaten. Onder begeleiding van een top natuurfotograaf leer je de specifieke kneepjes van het vak. Er wordt niet alleen voldoende tijd gemaakt om prachtige beelden te maken, maar ook om ze individueel en in groep te bespreken. Zo verwerf je een grondige kennis die je tijdens het dagdagelijks fotograferen verder in de praktijk kan brengen.

Schrijf je in via volgende link:
http://zuiderhuis.be/fotografiereis-gemzen-en-landschappen-vogezen-herfst

Niveau: beginner tot gevorderde
Comfort: basis
Conditie: makkelijk tot pittig
Min deelnemers: 4
Max deelnemers: 5
Locatie: Vogezen, Frankrijk
Thema: zoogdieren, landschappen
Aantal dagen: 5
Inclusief:
– alle vervoer (minibus)

– vol pension (picknick/lunchpakket’s middags)
– workshops

– Tweepersoonskamer
Data: 2/11 tem 6/11/15
The NextGEN gallery with ID/slug: 26 does not exist or is empty.