GEMZEN

IN DE VOGEZEN

DE GEMZEN VAN DE VOGEZEN

Ongeveer 6 jaar geleden leerde ik de Vogezen voor het eerst kennen. Een middelhoge bergketen (hoogste punt 1424m) aan de oostkant van Frankrijk op enkele uren van Brussel.
Ondertussen ben ik er al ettelijke malen geweest en nog steeds blijft het gebied mij mateloos boeien. Niet alleen is het zeer leuk om de, niet zo schuwe, gemzen van wat dichterbij te bekijken. Het is ook een prachtige gebied om aan landschapsfotografie te doen. 
Verschillende leuke bergriviertjes, prachtige dalen en de steeds wederkerende mist daarin zorgen voor onvergetelijke momenten.

De gemzen kan je vinden op een van de hoogste toppen van het gebergte: de Hohneck.
Hier hoef je zelfs van het paadje niet af om deze huppelende berggeiten van dichtbij waar te nemen!
Ik heb de beestjes al zoveel op foto gezet dat ik er de laatste tijd wat meer met heb geëxperimenteerd. Van héél dicht of van wat verder af. Ik word ze nog niet beu.

Ook de landschappen zijn prachtig. Van bovenaf heb je schitterende zichten in de valleien waar quasi elke morgen en avond de mist blijft hangen.
In die valleien zelf heb je dan weer kleine, schattige en soms prachtig bemoste berghellingen waar de bergriviertjes hun weg door zoeken.

Hieronder kan je een verzameling zien van foto’s die ik er maakte. En het zullen niet de laatste zijn!