GEMZEN IN DE VOGEZEN

BLOG :: GEMZEN IN DE VOGEZEN

12 JANUARI 2017 door SAM 
Eind december ben ik samen met enkele gelijkgestemde zielen naar één van mijn favoriete gebieden gereden: de Vogezen.
Met het oog op wat winterse landschappen met hopelijk hier en daar een gems ertussen, reden Tom Linster, Leander Depypere, Kenny De Boeck en Gert Arijs en ikzelf naar onze auberge aan de voet van de Hohneck.
We kwamen net na de middag aan en het weer was ronduit schitterend. Véél mist, de bomen zéér hard aangerijpt en geen regen. Valiezen op de kamer zetten en direct de berg op om die gemzen in het “wit” te fotograferen. Gelukkig dat we dit plan ook uitvoerden, want ’s nachts was alle rijp gaan lopen. Je krijgt dan een triestig bruingrijze wereld alwaar de bruine gemzen alvast weinig contrast aan toevoegen.

De volgende dagen ook geen beterschap in het weer. Aangezien we er dan toch waren, hebben we ons noodgedwongen moeten bezighouden met de gemzen en af en toe eens afzakken naar de dalen om wat riviertjes te gaan fotograferen. En als het donker werd naar binnen. En voor de gezelligheid wat Belgische streekbiertjes naar binnen werken. Alles voor de gezelligheid natuurlijk als het weer niet echt een “Witte Kerst” uit wilt stralen.
Soit, we hebben ons zeer goed geamuseerd, kwamen nog een bekend gezicht tegen (David Pattyn) en al bij al ben ik tevreden met de foto’s die ik er mocht maken. Op sommige momenten kon ik zeer dicht bij de beestjes komen en heb ik maar wat geëxperimenteerd met de compositie. Ook die nachtfoto was iets nieuws voor mij. Dat staat nog niet op punt, maar met tijd en boterhammen komen we er wel.
Hieronder een “kleine” samenvatting van enkele dagen in een middelhoog gebergte op 5u rijden van Brussel.