WORKSHOP :: HERFST IN DE VOGEZEN

22 TEM 25 OKTOBER 2019

INFO

VOGEZEN HERFST
€ 999

VERTREK:  22 NOVEMBER ’19

TERUGKOMST: 25 NOVEMBER ’19

AANTAL DAGEN: 5 dagen

Min DEELNEMERS: 6

Max DEELNEMERS: 8

COMFORT: basis

NIVEAU: gemiddeld (soms stevige, maar korte hellingen)

THEMA: GEMZEN, LANDSCHAPPEN, HERFST,…

REISOMSCHRIJVING

In de unieke natuur van de Vogezen gaan we op zoek naar de vele gemzen die hier leven en maken we natuurlijk tijd voor de adembenemende landschappen.
Je zal versteld staan van de sprookjesachtige, mistige ochtenden, prachtige riviertjes met leuke watervallen en de schitterende vergezichten.

Overdag verkennen we de weide omgeving op zoek naar gemzen, rivieren, bossen, uitkijkpunten.
Wanneer het donker wordt, hebben we tijd om de dag te overlopen aan de hand van de foto’s. Via tips en tricks hopen we de volgende dagen nog veel betere beelden te maken en de nieuwe technieken in de praktijk om te zetten.

TE VERWACHTEN

Fotografie
Basisbegrippen zoals diafragma en sluitertijd gaan we opfrissen. Maar ook technieken zoals rivierfotografie met lange sluitertijd, filters voor landschappen en nog veel meer komen aan bod. Kortom een vijfdaagse onderdompeling in natuurfotografie. Beginnende fotografen kunnen zich verder ontwikkelen. Maar ook gevorderde fotografen kunnen zich helemaal uitleven tijdens deze 5-daagse.

Logies
We logeren in een herberg vlak onder een van de hoogste toppen van de Vogezen. De accommodatie is basis (twee- of meerpersoonskamers, gedeeld sanitair), maar meer dan degelijk. s’ Avonds kunnen we in deze prachtig gelegen uitvalsbasis genieten van de plaatselijke keuken.

Begeleiding
Tijdens deze meerdaagse workshop word je begeleid door twee doorwinterde natuurfotografen. Tom Linster en Sam Mannaerts hebben al heel wat fotografische watertjes doorzwammen en vielen beiden al in de prijzen bij verschillende gerenommeerde fotowedstrijden (Asferico, National Geographic, Argus, Lowland, Groene camera,…).
Waarom twee fotografen? Tom heeft jarenlange foto/gidservaring over de gehele wereld. Sam geeft inlandse workshops, maar komt al jaar en dag in de Vogezen.
Deze unieke combinatie zorgt voor een zeer persoonlijke begeleiding op de mooiste plaatsen in de Vogezen!

HALLO?
HERFSTTAFEREEL MET GEMS

DAGINDELING

Dag 1: Aankomst en eerste verkenning
Tegen 10u ’s morgens wordt je opgepikt aan het station Gent-Sint-Pieters. Na een zestal uur komen we aan in het hartje van de Vogezen. We gaan al meteen op verkenning op zoek naar de mooie plaatsjes. Daarna is er wat tijd om je te installeren op de kamer en nuttigen we de eerste maaltijd. ’s Avonds bespreken we de komende dag.

Dag 2: Een eerste kennismaking met de gemzen
Vandaag gaan we vroeg uit de veren om, na een vlug ontbijt, een eerste keer op zoek te gaan naar de gemzen. Daarvoor wandelen we het wandelpad achter de chalet omhoog en moeten we goed uitkijken. De gemzen zitten soms op amper 50m van de chalet, maar kunnen ook goed verstopt zitten in de dichte begroeiing. Na deze vroege fotografiesessie rusten we even uit in de herberg, waarna we het dal inrijden om de plaatselijke bossen en riviertjes te ontdekken. Tussendoor genieten we van een welverdiende lunch (picknick of lunchpakket).

Wanneer de zon begint te zakken, zoeken we terug de hogere regionen op om een mooie zonsondergang of de gekende mistlandschappen te fotograferen. Daarna is het tijd om onszelf op te frissen en een stevig avondmaal te nuttig. We nemen ook nog even tijd om de foto’s van vandaag te bekijken en te bespreken.

Dag 3: Op zoek naar gemzen en de mooiste landschappen
Vandaag staan we wederom vroeg op om in de voormiddag op zoek te gaan naar de gemzen, het zijn nu eenmaal ochtenddieren. Met een beetje geluk kunnen we van op de top nog een mooie zonsopgang waarnemen en op de gevoelige plaat leggen. Het verdere verloop van de dag zal gelijkaardig verlopen. We zoeken sowieso de leukste en mooiste plaatsjes, maar er is altijd plaats voor eigen inbreng betreffende de te bezoeken locaties.

Dag 4: Nog meer gemzen en uitgestrekte landschappen
Ondertussen zijn we het al gewoon: we staan vroeg op om de gemzen te begroeten en te fotograferen. De namiddag staat terug in het teken van natuur- en landschapsfotografie. ’s Avonds overlopen we nog eens wat foto’s en nemen we de tijd om vragen te beantwoorden.

Dag 5: Laatste sessies en vertrek
Vandaag hebben we nog een laatste sessie met de ons ondertussen welbekende gemzen. Er is ook nog wat tijd om de laatste landschappen te fotograferen, voor we terug richting België vertrekken. 

IMPRESSIE

PRAKTISCH

De eerste workshop vindt plaats op zaterdag 3 november ’18, start om 07.15 uur en eindigt rond 11.30 uur.
De tweede workshop vindt plaats op zondag 4 november ’18, start om 07.15 uur en eindigt rond 11.30 uur.

Plaats van afspraak is Parking 1 van het Heidebos in Moerbeke-Waas. Deze bevindt zich op een kleine straat (Keizershoek) op de Wachtebekesteenweg.

GPS coordinaten: 51.178410, 3.915261

INSCHRIJVING

Schrijf je in via het onderstaande aanmeldingsformulier. Je ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord met wat meer info en betalingsgegevens.
Na ontvangst van je betaling, is je inschrijving geldig en mag je deelnemen aan de workshop.