[noho_headings title=”WORKSHOP – HERFST IN HET HEIDEBOS” heading_tag=”h2″ css=”.vc_custom_1442751544248{padding-bottom: 20px !important;padding-left: 40px !important;}”]

ZATERDAG 24 OKTOBER 2015 • VOLZET

Het Heidebos nabij Moerbeke is al langer één van mijn favoriete fotolocaties. Een prachtig gebied dat door zijn ligging op een brede zandrug meer weg heeft van de Kempen dan dat je zou verwachten in het noorden van Oost-Vlaanderen.

Majestueuze dreven, open heidegebiedjes, naald- en loofbossen, unieke paddenstoelen, vogels,…
Kortom, alles om ons gemakkelijk een hele voormiddag bezig te houden en de kneepjes van zowel landschaps- als macrofotografie onder de knie te krijgen.

We beginnen ’s morgens vroeg in de hoop de zonsopgang mee te maken. Daarna kiest ieder voor zich wat hij liefst wil fotograferen. Ik help je mee zoeken naar paddenstoelen, mooie landschappen, compositie maken, instellingen aanpassen,… Theorie en praktijk gaan hier hand in hand. Via tips en tricks hoop ik uw niveau naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Na je betaling ontvang je trouwens via mail een boekje (PDF) met 50 tips om je goed voor te bereiden of als extra om steeds op zak te hebben.
Je krijgt via mail ook een “maandkalender” toegestuurd. Deze bevat per maand enkele leuke onderwerpen die dan te fotograferen zijn.

– Deze workshop is gericht naar mensen die graag meer kennis en kunde wensen op te doen als het gaat om landschaps- en macrofotografie. We gaan tijdens deze workshop namelijk bij beiden stilstaan. De meeste aandacht zal immers gaan naar het mooi in beeld brengen van de bossen en de paddenstoelen die er groeien.

– Je vindt het niet erg om eens vroeg op te staan. Dit geeft ons namelijk de kans om de zonsopkomst mee te maken en hopelijk te fotograferen (natuurlijk afhankelijk van het weer). Als de omstandigheden ideaal zijn, kunnen we misschien zonneharpen (zie foto hierboven) fotograferen.

– Je beschikt over een reflexcamera met macrolens en statief. Indien je dit niet hebt kan je er eventueel een van mij lenen (Canon).

– Compactcamera’s zijn uiteraard ook welkom, al kan je daar dikwijls minder met de instellingen spelen.
Stuur gerust een mail als je niet zeker bent!

Na deze workshop is het de bedoeling dat je algemene richtlijnen en tips mee hebt gekregen voor landschaps- en macrofotografie. Je zou deze dan ook moeten kunnen toepassen op andere gebieden (vb.: het fotograferen van insecten etc).

De workshop vindt plaats op zaterdag 24 oktober, start om 07.45 uur en eindigt rond 11.45 uur. 

Plaats van afspraak is Parking 1 van het Heidebos in Moerbeke-Waas. Deze bevindt zich op een kleine straat (Keizershoek) op de Wachtebekesteenweg.

GPS coordinaten: 51.178410, 3.915261

– Standaard: 65 euro.kortingledenlandschapvzw

– Leden Landschap vzw: 58,5 euro.

Inclusief:

Online nabespreking

Professionele begeleiding

Hapje en drankje om alles vlot te kunnen doorstaan


Korting:

– Leden van Landschap vzw ontvangen 10% korting.

Een deel van de inkomsten van deze workshop gaat naar Landschap vzw.

Een frisse, jonge natuurbeweging steunen en in de toekomst nog kortingen krijgen? Word dan nu lid van Landschap VZW (www.landschapvzw.be).

Schrijf je in via het onderstaande aanmeldingsformulier. Je ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord met wat meer info en betalingsgegevens.
Na ontvangst van je betaling, is je inschrijving geldig en mag je deelnemen aan de workshop.

[contact-form-7 id=”4753″]
The NextGEN gallery with ID/slug: 29 does not exist or is empty.