WORKSHOP :: GEMZEN EN LANDSCHAPPEN IN DE WINTERSE VOGEZEN

7 TOT 11 JANUARI 2019 :: 650€

FOTOGRAFEER GEMZEN EN PRACHTIGE WINTERLANDSCHAPPEN

IN DE UNIEKE NATUUR VAN DE VOGEZEN GAAN WE OP ZOEK NAAR DE VELE GEMZEN DIE HIER LEVEN EN MAKEN WE NATUURLIJK TIJD VOOR DE PRACHTIGE LANDSCHAPPEN.
JE ZAL VERSTELD STAAN VAN DE SPROOKJESACHTIGE, MISTIGE OCHTENDEN, PRACHTIGE RIVIERTJES MET LEUKE WATERVALLENEN EN DE SCHITTERENDE VERGEZICHTEN.

OVERDAG VERKENNEN WE DE WEIDE OMGEVING OP ZOEK NAAR GEMZEN, LEUKE RIVIERTJES, BOSSEN EN UITKIJKPUNTEN.
WANNEER HET DONKER WORDT, HEBBEN WE TIJD OM DE DAG TE OVERLOPEN AAN DE HAND VAN DE FOTO’S. VIA TIPS EN TRICKS HOPEN WE DE VOLGENDE DAG NOG VEEL BETERE BEELDEN TE MAKEN EN DE NIEUWE TECHNIEKEN IN DE PRAKTIJK OM TE ZETTEN.

 

€650

NIVEAU: BEGINNER TOT GEVORDERDE
COMFORT: BASIS
CONDITIE: MAKKELIJK TOT PITTIG
MIN DEELNEMERS: 4
MAX DEELNEMERS: 5
LOCATIE: VOGEZEN, FRANKRIJK
THEMA: ZOOGDIEREN, LANDSCHAPPEN
AANTAL DAGEN: 5

TE VERWACHTEN

Fotografie
Basisbegrippen zoals diafragma en sluitertijd gaan we opfrissen. Maar ook technieken zoals rivierfotografie met lange sluitertijd, filters voor landschappen en nog veel meer komen aan bod. Kortom een vijfdaagse onderdompeling in natuurfotografie. Beginnende fotografen kunnen zich verder ontwikkelen. Maar ook gevorderde fotografen kunnen zich helemaal uitleven tijdens deze 5-daagse.

Logies
We logeren in een herberg vlak onder een van de hoogste toppen van de Vogezen. De accommodatie is basis (twee- of meerpersoonskamers, gedeeld sanitair), maar meer dan degelijk. s’ Avonds kunnen we in deze prachtig gelegen uitvalsbasis genieten van de plaatselijke keuken.

DAGINDELING

Dag 1: Aankomst en eerste verkenning
Rond 6u ’s morgens wordt je opgepikt aan het station Gent-Sint-Pieters. Na een zestal uur komen we aan in het hartje van de Vogezen. We gaan al meteen op verkenning op zoek naar de mooie plaatsjes. Daarna is er wat tijd om je te installeren op de kamer en nuttigen we de eerste maaltijd. ’s Avonds bespreken we de komende dag.

Dag 2: Een eerste kennismaking met de gemzen
Vandaag gaan we vroeg uit de veren om, na een vlug ontbijt, een eerste keer op zoek te gaan naar de gemzen. Daarvoor wandelen we het wandelpad achter de chalet omhoog en moeten we goed uitkijken. De gemzen zitten soms op amper 50m van de chalet, maar kunnen ook goed verstopt zitten in de dichte begroeiing. Na deze vroege fotografiesessie rusten we even uit in de herberg, waarna we het dal inrijden om de plaatselijke bossen en riviertjes te ontdekken. Tussendoor genieten we van een welverdiende lunch (picknick of lunchpakket).

Wanneer de zon begint te zakken, zoeken we terug de hogere regionen op om een mooie zonsondergang of de gekende mistlandschappen te fotograferen. Daarna is het tijd om onszelf op te frissen en een stevig avondmaal te nuttig. We nemen ook nog even tijd om de foto’s van vandaag te bekijken en te bespreken.
Dag 3: Op zoek naar gemzen en de mooiste landschappen

Vandaag staan we wederom vroeg op om in de voormiddag op zoek te gaan naar de gemzen, het zijn nu eenmaal ochtenddieren. Met een beetje geluk kunnen we van op de top nog een mooie zonsopgang waarnemen en op de gevoelige plaat leggen. Het verdere verloop van de dag zal gelijkaardig verlopen. We zoeken sowieso de leukste en mooiste plaatsjes, maar er is altijd plaats voor eigen inbreng betreffende de te bezoeken locaties.

Dag 4: Nog meer gemzen en uitgestrekte landschappen
Ondertussen zijn we het al gewoon: we staan vroeg op om de gemzen te begroeten en te fotograferen. De namiddag staat terug in het teken van natuur- en landschapsfotografie. ’s Avonds overlopen we nog eens wat foto’s en nemen we de tijd om vragen te beantwoorden.

Dag 5: Laatste sessies en vertrek
Vandaag hebben we nog een laatste sessie met de ons ondertussen welbekende gemzen. Er is ook nog wat tijd om de laatste landschappen te fotograferen, voor we terug richting België vertrekken. 

PRIJS

Het totaal per persoon bedraagt 650€
Ik heb geprobeerd de prijs zo veel mogelijk te drukken. Ik vind zelf dat de meeste fotoreizen teveel geld kosten.
Dit lijkt mij wel een faire prijs.

Inclusief
– 4 nachten in herberg, vol pension (excl alcoholische dranken)
– vervoer van Gent – Vogezen en transport ter plaatse (minibus)
– reisbegeleiding en workshops

Exclusief
– persoonlijke uitgaven
– alcoholische dranken
– reisbijstand- en annulatieverzekering

Voorwaarden
– min 4 tot max 5 deelnemers
– reisbijstand- en annulatieverzekering

SCHRIJF JE NU IN!

Schrijf je in via het onderstaande aanmeldingsformulier. Je ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord met wat meer info en betalingsgegevens.
Na ontvangst van je betaling, is je inschrijving geldig en mag je deelnemen aan de workshop.

[contact-form-7 id=”11910″]