VOGELEN IN HET BOS

19 november 2017

BLOG :: VOGELEN IN HET BOS

19 NOVEMBER 2017 door SAM
Deze week deed ik iets wat ik eigenlijk nooit doe. We zijn namelijk volop in onze bouw bezig en ondertussen moeten we ook nog een manneke van een haf jaar oud bezig zien te houden.
Ik heb dus niet veel tijd, maar wilde wel nog eens iets fotograferen. Ik huurde dus een fotohut!

Het werd de hut in Rucphen, net over de grens in Nederland. s’Morgens voor de zon naar daar en na de middag weer terug thuis. Op het kaartje 1000-den beelden van een havik en een paar 100 van een buizerd. Het was immers de eerste keer in mijn leven dat ik een havik voor de lens kreeg. Prachtig beest en toch wat van onder de indruk, zo dichtbij!
Tussen de beelden van de roofvogels kreeg ik ook de kans de kleinere bosvogeltjes op beeld te zetten: grote bonte specht, boomkruiper, gaai, roodborst, vink, boomklever, de gebruikelijke meesjes, enz.
Het was een zeer druilerige, regenachtige dag dus de beelden springen er zeker niet uit qua kleur, maar de blikken van de vogels zeggen ook veel vind ik.

Nog even over die gehuurde vogelhut. Ik moet toegeven dat ik normaal niet echt een fan ben van zulke hutten. Creatieve foto’s kan je er meestal niet maken en veelal zullen de foto’s die er gemaakt worden al gemaakt zijn door iemand anders. Het is dus voornamelijk kopieerwerk.
Al moet ik eerlijk toegeven dat ik me erg goed heb geamuseerd. Zonder moeite kreeg ik hier op een paar uur tijd havik en buizerd voor de lens, alsook het grootste deel van de kleinere, gevleugelde bosvliegers. Erg gemakkelijk dus voor natuurfotografen die eigenlijk te weinig tijd hebben om natuurfotograaf te zijn.
De hut zelf was ook erg professioneel afgewerkt met al het nodige comfort; spiegelglas, ventilatie, bureaustoelen, tafeltjes en zeker plaats genoeg. De setting was ook dik in orde en als je wilt pas je aan waar nodig. Al zal dat beter gaan als je er al eens geweest bent. Je kent dan de voor en nadelen van elk hoekje en kan je beter gaan organiseren.

Al bij al een erg leuke ervaring, al zal ik het waarschijnlijk niet gauw terug doen. Eens ik terug een beetje tijd heb (hopelijk binnenkort – winter!), vind ik het nog steeds veel leuker om alles zelf te ontdekken en uit te proberen. Zo krijg je meestal ook de beelden die een ander nog niet heeft. Tot dan!

[jig_vc][justified_image_grid preset=11 thumbs_spacing=1 row_height=220 link_title_field=title img_alt_field=description prettyphoto_social=no download_link=no caption=off mobile_caption=off overlay_icon=off lightbox=magnific mobile_lightbox=magnific lightbox_max_size=full show_text_before=no show_text_after=no orderby=rand limit=0 width_mode=responsive_fallback last_row=flexible mouse_disable=yes ng_gallery=67][/jig_vc]
  • 1 comment
  • pa 2 december 2017
    Reply

    ‘indruk’wekkende vogels….

  • Leave a comment

Roadtrip naar BODØ Previous post Roadtrip naar BODØ