EEN DAGJE IN DE HOGE VENEN

20 januari 2017

BLOG :: EEN DAGJE IN DE HOGE VENEN

20 JANUARI 2017 door SAM 
Om één of andere duistere reden hadden Sanne en ikzelf gisteren en vandaag samen vrij.
Gezien er vorige week een dik pak sneeuw viel in de Hoge Venen leek het ons best leuk eens een dagje naar daar te trekken. En met een dagje bedoel ik: donderdagmiddag naar daar, wat wandelen, eten, slapen en op vrijdag tegen de middag terug huiswaarts.
Zo gezegd, zo gedaan!

We arriveerden op de Signal de Botrange iets na de middag. Héél veel volk (ik wil niet weten hoe het er daar dit weekend zal uitzien…) en dus maakten we een zéér korte wandeling alvorens we beslisten dat dit toch net iets té druk was.
Ander en beter plan dan maar: naar de Hoëgne! De gekendste en meest gefotografeerde rivier van de Hoge Venen lag er maar verlaten bij. Op een paar andere wandelaars na kwamen we er niemand tegen.
Ideaal dus om een paar fotootjes te nemen van het prachtig feeërieke  riviertje, vol onder de sneeuw en het ijs.
Het werd donkeren dan krijg ik al eens honger 😉

In La petite Roer, onze B&B voor de nacht dan maar even gaan opfrissen en dan iets gaan eten op Mont Rigi, alwaar de meeste dagjesmensen het pand en de parking al hebben verlaten. Na het eten in de B&B nog even napraten met de andere gasten en dan ons bed in.
Na een lekker ontbijt trekken we de volgende morgen nog even naar het hoogplateau aan Baraque Michel en daarna rijden we door naar het Brackvenn. Daar wordt (bijna) niet aan langlaufen gedaan en het was daar dus een heel pak rustiger. Boven de bossen stak ik de drone nog even in de lucht, ik fotografeerde een bosje met besneeuwde stammetjes en daarna was het reeds tijd om huiswaarts te keren! Zo missen we die oh zo leuke vrijdagavond files! 

Het was lang geleden dat ik nog eens zo’n pak sneeuw zag op het hoogste punt van België. Het was kort, maar ik heb me goed geamuseerd!
Hieronder een kort fotografisch overzichtje.

[jig_vc][justified_image_grid preset=11 thumbs_spacing=1 row_height=220 link_title_field=off img_alt_field=off prettyphoto_social=no download_link=no caption=off mobile_caption=off overlay_icon=off lightbox=magnific mobile_lightbox=magnific lightbox_max_size=full show_text_before=no show_text_after=no orderby=rand limit=0 width_mode=responsive_fallback last_row=flexible mouse_disable=yes ng_gallery=60][/jig_vc]
  • Leave a comment

DAMBORDJES Next post DAMBORDJES