HERFST IN DE VOGEZEN

27 oktober 2018
Enkele weken terug, toen Kenny (www.groenling.be) een eerste ontwerp voor onze tuin kwam tonen, werd er afgesproken dat we toch nog eens naar de Vogezen moesten gaan tijdens de herfst. 
De daad werd bij het woord gevoegd en dinsdag waren we weg. Het zou een korte trip worden. Vrijdag moesten we immers al terug zijn.

10u ’s morgens wordt ik opgepikt en “wulle weg”!
Onderweg stoppen we nog even aan Lac de Pierre-Percée. Een gigantisch, stervormig stuwmeer op 100km van de Hohneck, ons doel later op de dag.

 

LAC DE PIERRE-PERCEE
Tegen de avond kwamen we aan in de Refuge des Trois Fours. Een basic uitvalplaats vlakbij de Hohneck.
Snel omkleden en nog even naar de top om te zien of er nog wat gemzen te zien waren in het laatste avondlicht.
We hadden maar een half uurtje voordat de zon onderging. Leuke zonsondergang trouwens!
GEMZEN OP DE HOHNECK
ZONSONDERGANG VAN OP DE HOHNECK
De volgende ochtend vroeg uit de veren en na een heel basic ontbijt trekken we naar de Hohneck op zoek naar gemzen.
Veel mist en en nog meer wind doen ons al snel terugkeren. We zoeken een paar andere onderwerpen uit vlakbij de Réfuge. Er staan een paar prachtige beukenbosjes op de route des Crêtes en zeker in de mist zijn ze enorm fotogeniek. 

Na de middag gaan we naar Gerardmer alwaar we even de Cascade de la Mérelle even gedag zeggen. Nadien passeren we nog even de Saut du Bouchet in Vagney, maar teveel regen strooien roet in het eten.
Ook de drone haal ik kortstondig uit aan een reeks zeer leuke haarspeldbochten, maar ook daar komt de regen en de mist roet in het eten gooien.

Naar huis dan maar. Wat eten, foto’s bekijken, pintje drinken en gaan slapen. Leuke dag maar morgen zijn de weersvoorspellingen beter en dan proberen we opnieuw!

MISTIG BEUKENBOSJE
MEERVOUDIGE BELICHTING (IN CAMERA)
MEERVOUDIGE BELICHTING (IN CAMERA)
VURIG BOOMPJE
De volgende dag staan we op onder een stralende hemel. We trekken snel de Hohneck op, alwaar we net op tijd zijn om een groepje gemzen te fotograferen bij zonsopgang. Na een klein uurtje zijn we weer weg. De rest van de dag doen we onderwerpen aan waar we de dag voordien ook al gepasseerd waren, maar weinig konden doen door het weer.
We lukken er vandaag wel in om wat drone foto’s te maken van de haarspeldbochten in een herfstsfeer.
Ook het Lac de Lispach wordt van bovenaf in beeld gebracht. Geeft een vreemd, ietwat “petrischaal-achtige” indruk van in de lucht.
SPELENDE GEMZEN
EEN GEMZENSILHOUET
MIST IN HET DAL
LAC DE LISPACH
ABSTRACT LAC DE LISPACH
S-BOCHT
Na onze laatste drone foto’s keren we beiden erg blij weer terug naar de refuge. We eten een stevige portie linzen, bekijken onze foto’s nog eens en gaan slapen. De volgende morgen keren we moe maar voldaan huiswaarts. Blij!
[jig_vc][justified_image_grid preset=11 thumbs_spacing=1 row_height=220 link_title_field=title img_alt_field=description prettyphoto_social=no download_link=no caption=off mobile_caption=off overlay_icon=off lightbox=magnific mobile_lightbox=magnific lightbox_max_size=full show_text_before=no show_text_after=no limit=0 width_mode=responsive_fallback last_row=flexible mouse_disable=yes ng_gallery=85][/jig_vc]
  • Leave a comment

COPENHAGEN AND MORE Previous post COPENHAGEN AND MORE