PARADICELAND

HET RESULTAAT VAN ENKELE ROADTRIPS IN IJSLAND

In 2009 vatte ik voor het eerst het plan op om IJsland eens een bezoekje te brengen.
Het was toen nog niet zo’n platgelopen bestemming als nu wel het geval is.

Met een vriend zou ik een 4×4 huren en ter plaatse zouden we wel zien waaraan of waaraf. We namen een DOMINICUS reisgids mee, een tentje van 15€ en klaar was dat!
We hadden de tijd van ons leven en deden in een dikke twee weken een zeer mooie rit rond en door het eiland. Zelfs de Westfjorden werden aangedaan. Nu was ons tentje niet echt voorzien van de nodige regenbestendigheid en ook in mijn fotografie zat ik toen nog niet zo ver als nu, zowel wat materiaal als kennis betreft.

Het leek ons dus wel nuttig om het jaar daarop nog maar eens te gaan kijken. Iets beter voorbereid dan wel! We hadden deftige tenten mee en ik had ook al iets meer geleerd over de fotografie. Dit jaar had ik bijvoorbeeld wél grijsfilters mee en ik had ook geleerd om misschien wat langer op dezelfde plaats te blijven. Het leverde terug een schitterende reis op!

Twee jaar later keer ik in maart nog eens terug. Het is er dan nog winter en het noorderlicht willen we ook wel eens op foto zetten. 
We hebben hier het geluk dat we de warmste maand maart in 40 jaar meemaken en buiten regen en laaghangende bewolking zien we van de lucht niet veel. Sneeuw lag er gelukkig wél nog. Een beetje wintersfeer kunnen we zo toch nog op foto zetten.

Vier jaar na ons grote winteravontuur keer ik nog eens terug. Het is nu 2016 en mijn vriendin wilt het daar toch absoluut ook eens zien.
Dus terug 4×4 huren en de weg kennen we al. Het relaas van deze 15-dagen durende roadtrip kan je trouwens dag per dag lezen op een speciaal daarvoor voorziene pagina

Hieronder een kleine 100 foto’s van in totaal een dikke 20 000 beelden. Hopelijk kunnen jullie er ook van genieten. Voor mij is het vooral nostalgie!