Steendorp ontdekken…

4 mei 2016

Net verhuisd van Temse naar Steendorp. Hier ga ik bouwen in de toekomst. Dat ligt al vast. De plannen zijn er, de aanvragen zijn goedgekeurd. En dus ben ik nu begonnen om dit onooglijke dorpje aan de Schelde te leren kennen.
Achter mijn vriendin haar ouderlijke woonst ligt water. Net zoals rond bijna heel steendorp. Is het de Schelde niet, dan zijn het gelaagputten van de vroegere steenbakkerijen. Heel het dorp stond vroeger in het teken van die “bakkerijen” (getuige een uit het water oprijzende schouw).
Nu zijn er in en vlak buiten Steendorp verschillende prachtige natuurgebieden te vinden. Dat was toch even anders in Sint-Niklaas (waar ik opgroeide) of Temse (waar ik enkele jaren woonde).
Al moest je van Temse maar het water over en je zat ook midden in de natuur. Ik moet niet gaan overdrijven natuurlijk 😉

Onderstaande foto’s zijn deze ochtend gemaakt in het gebiedje achter de deur. Vroeger een mooie visput, nu een nog mooiere. Het water heeft namelijk de bovenhand over de velden en de laatste jaren staan deze dus volledig onder water.
Kapotte bomen, verdronken vissershuisjes,… Ik hoopte op veel mist (water, koude nacht en geen wind, dat moest wel prijs zijn!), maar was toch iet of wat teleurgesteld.
Ik heb mijn drone dan maar wederom uitgehaald. Ideaal om een gebiede snel een beetje beter te leren kennen. Uit de lucht heb je toch steeds een beter overzicht en kan je snel eens gaan zien of het ergens de moeite is.
Het is hier alvast de moeite. En zéér dicht bij de woonst. Hier kom ik dus zéker nog terug. Meer moet dat niet zijn!

[justified_image_grid preset=11 thumbs_spacing=15 row_height=150 prettyphoto_social=no download_link=no overlay_icon=off lightbox=magnific mobile_lightbox=magnific lightbox_max_size=full limit=0 width_mode=responsive_fallback mouse_disable=yes ng_gallery=44]

  • Leave a comment

IJsland 2016 Next post IJsland 2016