VALLEE DE LA HOUILLE

8 juli 2017

BLOG :: VALLEE DE LA HOUILLE

8 JULI 2017 door SAM 
Zoals reeds in de vorige blogpost werd aangehaald, logeer ik deze week met de gehele familie in het vredige Houdremont nabij Gedinne in de Namense ardennen.
Om af en toe eens aan de ochtendlijke drukte (8 kinderen tussen 0 en 6 jaar!) te kunnen ontsnappen, sta ik graag eens wat vroeger op.
Vandaag ging de wekker niet om 4u, maar pas om half vijf. Een verademing om op dat koele uur de auto in te stappen en enkele kilometers verder de natuur in te trekken.

Die natuur is hier de vallei van de Houille. Een minuscuul riviertje dat ontspring in Gedinne en dan 40km verder uitmondt in de Maas.
Iets buiten Gedinne kan je prachtig wandelen in een ongerepte vallei met naast je het hier nog zeer kleine riviertje (vergelijkbaar met een brede beek).

Daar aangekomen blijkt er zeer plaatselijke nevel te hangen boven het water. Een welgekomen verrassing!
Ik start met enkele luchtfoto’s waarna ik het gras in trek en de waterkant opzoek. Alhier vind ik 10-tallen verschillende weidebeekjuffers die berijpt tegen de bladeren hangen. Spijtig genoeg hangen de meesten niet echt in een deftige positie om op foto te zetten. Heel laag bij de grond met veel rommel voor en achter.
Gelukkig kan ik er zoveel vinden dat er wel een paar leuk op foto te zetten zijn.
Het leuke aan de weidebeekjuffer is de mooie blauwe tekening op de vleugels. Ik kan me er uren mee amuseren, maar tegen een uur of acht moet ik terug.

Het drukke ontbijt roept, maar ik troost me met een schitterende ochtend, vol rust in een prachtige vallei.
Zeker de moeite!

  • 1 comment
  • koen m. 2 augustus 2017
    Reply

    Gewoonweg schitterend parelend!

  • Leave a comment

    acht + zeventien =

DAMBORDJES Previous post DAMBORDJES