Zonnedauw…

20 september 2016

Vorige week sprak ik af met Kobe Van Looveren om nog eens te gaan fotograferen. We zouden ’s morgens vroeg gaan in de hoop op de laatste heide nog wat mistflarden te kunnen fotograferen.
Dit was buiten een uitzonderlijk laat gevallen hittegolf gerekend en dus werd het een zeer warme ochtend, waarbij de mist maar een heel korte periode haar opwachting maakte.
Kobe is een volhouder en ging, ondanks de slechte omstandigheden, toch resoluut voor de landschapsbeelden. Ik had daar even geen zin in, maar had het geluk om een gigantische hoeveelheid zonnedauw te mogen tegenkomen op mijn pad.
Omdat het jaren geleden was dat ik dit leuke, vleesetende plantje nog eens was tegengekomen, laat staan gefotografeerd, trachtte ik daar mijn ochtend mee te vullen.

Dit minuscule plantje staat gekend voor zijn voorliefde voor natte, zure veengrond. Niet echt leuk om jezelf in te leggen, maar ja. Alles voor de foto zeker?
Ik maakte er een hele reeks van. Weet zelf niet goed welke ik nu juist beter vind dan de andere en héél origineel zijn ze ook niet, maar ik heb me toch nog eens geamuseerd in de natuur!

[justified_image_grid preset=11 thumbs_spacing=15 row_height=150 prettyphoto_social=no download_link=no overlay_icon=off lightbox=magnific mobile_lightbox=magnific lightbox_max_size=full limit=0 width_mode=responsive_fallback mouse_disable=yes ng_gallery=64]

  • Leave a comment

IJsland 2016 Previous post IJsland 2016