.NATUURBEELD

6-10 november 2024.herfst in de Vogezen

.begeleiding
SM19-191116-3279_2000px_tomlinster
Tom Linster
SM22_20221102-_DSC1328_2000px
Sam Mannaerts
.PRIJS EN INFO

€ 750

 

VERTREK: 6 NOVEMBER '24

TERUGKOMST: 10 NOVEMBER '24

AANTAL DAGEN: 5 dagen

Min DEELNEMERS: 8

Max DEELNEMERS: 10

COMFORT: basis

NIVEAU: gemiddeld (soms stevige, maar korte hellingen)

THEMA: GEMZEN, LANDSCHAPPEN, HERFST,…

INCLUSIEF: verblijf, vol pension (lunchpakket), 2 begeleiders/fotografen

EXCLUSIEF: transport, drank, eigen uitgaven

.INSCHRIJVING

  .REISOMSCHRIJVING


  In de unieke natuur van de Vogezen gaan we op zoek naar de vele gemzen die hier leven en maken we natuurlijk tijd voor de adembenemende landschappen.

  Je zal versteld staan van de sprookjesachtige, mistige ochtenden, prachtige riviertjes met leuke watervallen en de schitterende vergezichten.

  Overdag verkennen we de weide omgeving op zoek naar gemzen, rivieren, bossen, uitkijkpunten.
  Wanneer het donker wordt, hebben we tijd om de dag te overlopen aan de hand van de foto’s.
  Via tips en tricks hopen we de volgende dagen nog veel betere beelden te maken en de nieuwe technieken in de praktijk om te zetten.

  .TE VERWACHTEN

  Fotografie
  We richten ons voornamelijk op gemzen en landschappen. Maar ook technieken zoals rivierfotografie met lange sluitertijd, filters voor landschappen en nog veel meer komen aan bod. Kortom een vijfdaagse onderdompeling in natuurfotografie. Beginnende fotografen kunnen zich verder ontwikkelen. Maar ook gevorderde fotografen kunnen zich helemaal uitleven tijdens deze 5-daagse.

  Logies
  We logeren in een herberg vlak onder een van de hoogste toppen van de Vogezen. Deze basisaccommodatie beschikt enkel over meerpersoonskamers, met douche en toilet.

  Verwacht hier dus geen grote luxe, maar eerder een typische bergaccomodatie.
  s’ Avonds kunnen we in deze prachtig gelegen uitvalsbasis genieten van de plaatselijke keuken.

  Begeleiding
  Tijdens deze meerdaagse workshop word je begeleid door twee doorwinterde natuurfotografen. Tom Linster en Sam Mannaerts hebben al heel wat fotografische watertjes doorzwommen en vielen beiden al in de prijzen bij verschillende gerenommeerde fotowedstrijden (Asferico, National Geographic, Argus, Lowland, Groene camera, Nature Photographer of the Year,…).
  Waarom twee fotografen? Tom heeft jarenlange foto/gidservaring over de gehele wereld. Sam geeft inlandse workshops, maar komt al jaar en dag in de Vogezen. Ze fotograferen al tientallen jaren samen en kennen elkaar door en door.
  Deze unieke combinatie zorgt voor een zeer persoonlijke begeleiding op de mooiste plaatsen in de Vogezen!

  .DAGINDELING

  Dag 1: Aankomst en eerste verkenning
  Rond de middag komen jullie aan in het hartje van de Vogezen. We gaan al meteen op verkenning op zoek naar de mooie plaatsjes. Daarna is er wat tijd om je te installeren op de kamer en nuttigen we de eerste maaltijd. ’s Avonds bespreken we de komende dag.

  Dag 2: Een eerste kennismaking met de gemzen
  Vandaag gaan we vroeg uit de veren om, na een vlug ontbijt, een eerste keer op zoek te gaan naar de gemzen. Daarvoor wandelen we naar het hoogste punt van de omgeving en moeten we goed uitkijken. De gemzen zijn gewoon aan mensen, maar kunnen ook goed verstopt zitten in de dichte begroeiing. Na deze vroege fotografiesessie rusten we even uit in de herberg, waarna we het dal inrijden om de plaatselijke bossen en riviertjes te ontdekken. Tussendoor genieten we van een welverdiende lunch (picknick of lunchpakket).

  Wanneer de zon begint te zakken, zoeken we terug de hogere regionen op om een mooie zonsondergang of de gekende mistlandschappen te fotograferen. Daarna is het tijd om onszelf op te frissen en een stevig avondmaal te nuttig. We nemen ook nog even tijd om de foto’s van vandaag te bekijken en te bespreken.

  Dag 3: Op zoek naar gemzen en de mooiste landschappen
  Vandaag staan we wederom vroeg op om in de voormiddag op zoek te gaan naar de gemzen, het zijn nu eenmaal ochtenddieren. Met een beetje geluk kunnen we van op de top nog een mooie zonsopgang waarnemen en op de gevoelige plaat leggen. Het verdere verloop van de dag zal gelijkaardig verlopen. We zoeken sowieso de leukste en mooiste plaatsjes, maar er is altijd plaats voor eigen inbreng betreffende de te bezoeken locaties.

  Dag 4: Nog meer gemzen en uitgestrekte landschappen
  Ondertussen zijn we het al gewoon: we staan vroeg op om de gemzen te begroeten en te fotograferen. De namiddag staat terug in het teken van natuur- en landschapsfotografie. ’s Avonds overlopen we nog eens wat foto’s en nemen we de tijd om vragen te beantwoorden.

  Dag 5: Laatste sessies en vertrek
  Vandaag hebben we nog een laatste sessie met de ons ondertussen welbekende gemzen. Er is ook nog wat tijd om de laatste landschappen te fotograferen, voor we terug richting België vertrekken.