.NATUURBEELD

13 tem 18 januari 2025.winter in gran paradiso

.begeleiding
SM23-230117-7128_2500
Tom Linster
416128715_2113127362420584_8917467591480446629_n
Sam Mannaerts
.PRIJS EN INFO

€ 975

 

VERTREK: 13 JANUARI '25

TERUGKOMST: 18 JANUARI '25

AANTAL DAGEN: 6 dagen

Max DEELNEMERS: 6

COMFORT: Hotel

NIVEAU: Goede conditie vereist

THEMA: STEENBOKKEN, GEMZEN, LANDSCHAPPEN, WINTER,…

INCLUSIEF: verblijf, vol pension (lunchpakket), 2 begeleiders/fotografen

EXCLUSIEF: reisverzekering, transport, drank, eigen uitgaven

.INSCHRIJVING

  .REISOMSCHRIJVING

  Welkom bij onze onvergetelijke natuurfotografiereis naar het adembenemende Nationaal Park Gran Paradiso! Deze reis biedt een betoverende kans om de prachtige Italiaanse Alpen te verkennen en te fotograferen, terwijl we ons richten op enkele van de meest iconische inwoners van dit majestueuze landschap. 

  Gran Paradiso staat bekend om zijn ongerepte natuur en is de thuisbasis van een opmerkelijke verscheidenheid aan wilde dieren. Met een achtergrond van besneeuwde bergtoppen en uitgestrekte valleien, belooft deze reis niet alleen de ontmoeting met onvergetelijke dieren in hun natuurlijke habitat, maar ook de mogelijkheid om het park in al zijn winterse pracht vast te leggen.

  Of je nu een doorgewinterde natuurfotograaf bent of net begint met het verkennen van deze fascinerende kunstvorm, deze reis biedt een perfecte gelegenheid om je vaardigheden te verbeteren en adembenemende beelden vast te leggen. Dompel jezelf onder in de serene omgeving, laat je inspireren door de majestueuze natuur en ontdek de kunst van het vastleggen van de magie van Nationaal Park Gran Paradiso in de winter. 

   

  .TE VERWACHTEN

  Fotografie
  We richten ons voornamelijk op de alomaanwezige steenbokken, gemzen en als we geluk hebben vinden we misschien ook vossen. Maar ook technieken zoals rivierfotografie met lange sluitertijd, filters voor landschappen en nog veel meer komen aan bod. Kortom een zesdaagse onderdompeling in natuurfotografie. Beginnende fotografen kunnen zich verder ontwikkelen. Maar ook gevorderde fotografen kunnen zich helemaal uitleven tijdens deze 6-daagse.

  Logies
  We logeren in een hotel midden in het Nationale park. Vanuit de kamer kan je steenbokken, gemzen en soms zelf vossen zien! 
  Er zijn tweepersoonskamers met privé badkamer en toilet voorzien. Tegen een meerprijs kan er een éénpersoonskamer gevraagd worden.

  's Morgens krijgen we een uitgebreid ontbijt, we stellen een lunchpakket samen voor 's middags en 's avonds kunnen we in deze prachtig gelegen uitvalsbasis genieten van een driegangenmenu uit de plaatselijke keuken.

  Begeleiding
  Tijdens deze meerdaagse workshop word je begeleid door twee doorwinterde natuurfotografen. Tom Linster en Sam Mannaerts hebben al heel wat fotografische watertjes doorzwommen en vielen beiden al in de prijzen bij verschillende gerenommeerde fotowedstrijden (Asferico, National Geographic, Argus, Lowland, Groene camera, Nature Photographer of the Year,…).
  Waarom twee fotografen? Tom en Sam fotograferen al tientallen jaren samen (oa in Gran Paradiso)  en kennen elkaar door en door. Deze unieke combinatie zorgt voor een zeer persoonlijke begeleiding!

  .DAGINDELING

  Dag 1: Samenkomst en vertrek
  We verzamelen allemaal rond de middag en vertrekken richting Bourg-en Bresse alwaar we 's avonds aankomen en in een budget hotel overnachten om de volgende dag op tijd te kunnen vertrekken.

  Dag 2: Aankomst hotel en eerste kennismaking met omgeving
  Vandaag springen we vroeg uit de veren om, na een vlug ontbijt, nog even door te rijden naar ons hotel voor de komende 4 nachten. Rond de middag arriveren we, installeren we ons in onze kamer en gaan we de omgeving al eens verkennen. Wildlife of landschappen, het kan allemaal!

  Wanneer de zon achter de ons omringende bergtoppen verdwijnt, is het tijd om onszelf op te frissen en een stevig avondmaal te nuttig. Er is tijd om de foto’s van vandaag te bekijken en te bespreken.

  Dag 3-4-5: Op zoek naar wildlife en landschappen
  Gedurende deze dagen zullen we ons laten leiden door de rustieke charme van de sneeuwbedekte omgeving, waarbij we ons richten op het vastleggen van de gracieuze gemzen, indrukwekkende steenbokken, nieuwsgierige vossen en de adembenemende natuurlijke schoonheid die het park te bieden heeft.
  Hou rekening met wandelingen van enkele kilometers en soms stevige klimmen in de sneeuw. Alles mag uiteraard op eigen tempo en onderweg zijn we natuurlijk volop op zoek naar alles wat beweegt!

  Dag 6: Vertrek
  Vandaag ontbijten we en moeten spijtig genoeg afscheid nemen van het prachtige landschap om terug huiswaarts te keren.